Reteta tradusa de
aiciIngrediente: heringi sărati - 2 buc.
lapte - 1 cana
Mere - 2 buc.
Cartofi fierţi - 2 buc.
morcovi fierti - 1 buc.
sfecla fiarta - 1 buc.
Ouă fierte - 2 buc.
rosii - 3 buc.
maioneza - 1 / 2 ceaşcă
Preparare: Taiati heringii in fileuri curate.
Puneti fileurile in lapte sa se înmoaie timp de 1-2 ore.
Se scot, se sterg bine si se taie în bucăţi.
Merele, curatate, se dau pe răzătoare.
Cartofii, morcovii, sfecla şi ouăle se dau în mod individual pe răzătoare.
Rosiile se taie in felii subţiri si se aseaza în cerc pe platou.
Salata se aseaza peste feliile de rosii in straturi, fiecare strat stropit cu maioneza, în următoarea succesiune: fileuri de hering, sfecla, cartofi, mere, morcovi si oua. Raciti salata.
Cand se prezinta, adaugati cateva frunzulite de verdeata.