Reteta tradusa de
aiciIngrediente: • 200g de ciocolata menaj
• 4 linguri de zahăr
• 3 linguri de făină
• 3 gălbenuşuri de ou
• 3 albuşuri de ou bătut tare
• 100 g unt
• 2 pere în sirop
Preparare:1. Topiti ciocolata si untul pe baia de abur.
2. Bateti spuma tare albuşurile de ou.
3. Preincalziti cuptorul la 200 °C.
4. Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava de tort sau de tarta.
5. Se taie perele in felii.
6. In ciocolata topita cu unt se adaugă zahărul şi bate cu mixerul.
7. Se toarnă făina şi se continuă să se amestece.
8. Se adaugă gălbenuşurile unul cate unul.
9. Se amestecă uşor albuşurile batute.
10. Se toarnă aluatul în tava.
11. Se pun felile de pere peste aluat.
Si fotografia de
aici
"Eu fac această reţetă puţin modificata, prin adăugarea de bucati din pastă de pere. Adaugarea in compozitie de bucati mici de pere în sirop poate aduce un pic de prospeţime la acest desert!
La recette qui m'a inspirée vient de chez le Marmiton préféré des internautes. Merci à lui ! :))"