este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

joi, 1 octombrie 2009

SALATA NAPOLEON CU SFECLA ROSIE SI PERE IN SOS VINAIGRETTE CU GHIMBIR


Reteta tradusa de aici
Ingrediente:
2 bucati de sfecla rosie medie (aproximativ 3 1 / 2 cm în diametru; aproximativ 1 3 / 4 pounds), curăţate
1 bucata ghimbir cojit (4-inch)
1 / 3 ceasca suc proaspăt de portocale
1 / 4 linguriţă de zahăr
1 1 / 2 linguri de ulei de măsline extra- virgin
2 pere mari, coapte de Anjou
1 legatura de tarhon
1 cană verdeţuri tinere, mixte (de preferinţă picante)
1 mar Granny Smith
Echipament: un cutit rotund de scos mijlocul fructelor, cu diametrul de 1-inch
Garnitura: sare de mare, cum ar fi Maldon; seminţe de mac
Preparare:Preincalziti cuptorul si asezati gratarul pe raftul din mijloc.
Infasurati sfecla in folie şi coaceti-o până se moaie, aproximativ 1 1 / 2 ore. Se lasa până când se răceste sufficient pentru a putea fi manuita, apoi se feliaza pe lăţime, în rondele groase de 1/4-inch. Lasati sa se raceasca complet.
Între timp, ghimbirul se da pe o razatoare fina, peste un castron captusit cu tifon. Cu grijă adunati tifonul în jurul ghimbirului şi strângeţi până când aţi obtinut 2 linguri de suc de ghimbir. Bateti-l cu sucul de portocale, zahăr, şi ulei.Asezonati cu sare şi piper. Vinaigretta se împarte în mod egal în 2 cupe mici.
Scoateti cotorul perelor cu cutitul special. Taiati in 18 felii şi puneti-le intr-unul din bolurile cu vinaigrette.
Taiati 18 rondele din feliile de sfecla si puneti-le in celalat bol cu vinaigrette.
Apasati perele şi sfecla pentru a se acoperi bine cu vinaigretta.
Pentru a asambla salata Napoleon se pune o Rondea de sfeclă pe fiecare din cele 6 farfurii (a se vedea “nota bucătarului”, de mai jos) si deasupra, frunze de tarhon. Acoperiti cu o rondea de pere, apoi un alt strat de frunze de tarhon. Se repetă straturile de 2 ori. Aruncaţi vinaigretta utilizata pentru sfeclă.
Amestecati verdeţurile cu vinaigretta rămasa şi asezati în jurul fiecarui Napoleon. Marul(inclusiv coaja) se da pe o razatoare fina într-un castron. Puneti cate o lingurita de mar ras deasupra fiecărui Napoleon, apoi presara cu sare de mare şi cu seminţe de mac. Stropiti cu mai multa vinaigretta, dacă se doreşte.

“Nota bucatarului” • Pentru a evita ca perele sa capete pete de culoare roşie, utilizaţi un vas separat cu vinaigretta pentru sfecla, care apoi se aruncă, iar in celalalt vas se pun perele.
•Sfecla poate fi coapta şi feliata cu 3 zile înainte şi apoi refrigerata.
• Vinaigretta cu suc de Ginger poate fi facuta cu 2 zile înainte şi refrigerata.