"Aceasta este o reteta creata de mine , e originala prin modul de prezentare, carne si legume in gelatina au mai facut si altii in diferite variante. Doresc ca acesta reteta sa va inspire."
(Angela, pe e-retete.ro)
Ingrediente:ardei galben
zucchina (dovlecei)
carne vitel
gelatina
morcov
otet
mazare
Preparare:1.
Se coace ardeiul in cuptor si se curata de pielita
2. Se taie cubulete morcovul, se curata zucchina (coaja nu o aruncam ) si se taie marunt. Le punem la fiert impreuna cu cateva boabe de mazare, punem si coaja de zucchina si putina sare. Dupa 6 minute scurgem de apa acoperim cu apa rece (cu gheata) si stropim cu un amestec de otet alb si apa.
3. Punem carnita taiata marunt la foc, adaugam vegeta si cand e fiarta punem si gelatina (folosim instructiunile de pe plic).
4. Ungem forma cu putin ulei si incepem sa aranjam floricica.
5. Punem peste legume putina supa cu gelatina si dam la rece.
6. Amestecam restul de legume cu carnita si putina supa cu gelatina si turnam peste floare, cu atentie sa nu se miste floarea.
7. Dam la rece pana a doua zi.
8. Pentru a scoate mai usor floarea din forma folosim phonul sau apa calda