Reteta si fotografiile luate de
aiciIngrediente retetaBlat : 125gr unt; 50 gr zahar brun; 2 oua; 200 gr faina; 2lg cacao; 2 lg lapte; 1 linguritza plina praf de copt;
Umplutura: 300 ml lapte; 3 lg pline de gris; 80 gr unt; 80 gr zahar; 100 gr cocos; 2 lingurite extract de vanilie; Glazura: 200 gr cuvertura ciocolata neagra sau de lapte.
Mod de preparare (timp estimat: 45 min, complexitate: redusa)
a)
Blat:
1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt.
2. Se aseaza compozitia intr-o forma de 20x28 la 180°C.
3. Se scoate dupa 20 min si se lasa la racit.
b)
Crema:
1. Se pun pe foc laptele, untul si grisul pana la ingrosare.
2. Se adauga extractul de vanilie, zaharul si nuca de cocosul.
3. Se pune peste blatul racit
c)
Glazura:
1. Se topeste ciocolata si se toarna peste crema.
Reteta a fost propusa de Otti cu ajutorul pozelor de la lily