este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

luni, 19 octombrie 2009

TARTA DE LAMAIE



Reteta tradusa de aici


Ingrediente:
Coji de lamiae confiate:
• 1 cană coaja de lamaie, taiate julienne
• 1 cană de zahăr
Crusta:
• 1 1/2 căni de făină
• 1/2 linguriţă de sare de
• 1/2 ceaşcă (1 stick, sau 1/4 lire,113g) unt nesărat, inmuiat la temperatura camerei
• 1/2 cană de zahăr
• 1 ou mare, bătut
• 1/4 linguriţă extract de migdale
• 1 lingurita suc de lamaie
Crema de lamaie:
• 1/2 ceaşcă (1 Stick sau 113g) unt nesărat
• 1 / 4 pahar crema Fraiche(frisca lichida)
• 2 ouă mari
• 3 gălbenuşuri de ou mari
• 3/4 pahar suc proaspăt de lămâie
• 3/4 pahar de zahăr
• 1 1/2 linguriţă de coaja de lamiae
Echipamente necesare: • o tava de tartă cu un fund detaşabil, cu diametru de 10-inch (25cm)
• blender sau foarfeca de bucatarie

Preparare:

Cojile de lamiae confiate:
1.Coaja de la o lamaie se pune într-o cratiţă şi se acoperă cu apă de 1/2 inch (aprox. 1cm). Se aduce la fierbere. Luati de pe foc si scurgeti apa. Umpleti cu apă din nou şi repetaţioperatiunea. Se aduce la fierbere, se ia de pe foc, apoi se scurge. Se adaugă apă din nou, de data aceasta adăugand si zahăr. Fierbeti timp de 30 de minute, scurgeti.
2.Imprastiati coaja pe o foaie de hârtie pergament. Lasati să se usuce peste noapte la temperatura camerei (nu în frigider). A doua zi, presarati cojile cu mai mult zahar.

Crusta:
3.Combinti făina, sarea, untul şi zahărul într-un castron. Folositi un blender de patiserie, sau o foarfeca de bucatarie, pentru a taia untul în făină până când se formeaza aluatul ca niste firimituri mai mari. Puteţi, de asemenea, sa amestecati doar cu degetele. Cu o lingura de lemn, se amestecă oul, extractul de migdale şi sucul de lamaie. Continuaţi să amestecati până aluatul se aduna in bucati; la prima vedere ar putea părea foarte uscat. Dati-I forma de minge, aplatizati într-un disc, inveliti in plastic si puneti la frigider cel puţin o oră.



4.Preincalziti cuptorul la 350 ° F.

5.scoateti aluatul din frigider si lasati-l la temperatura camerei cel puţin 10-15 de minute înainte de a încerca să lucraţi cu el. Se lasă aluatul să se relaxeze suficient pentru a deveni destul de maleabil înainte de a intinde foaia. Puneti discul de aluat între două foi de hârtie pergament (sau de hârtie ceară), si intindeti-l intr-un cerc cu 2 cm în diametru mai mare decât tava de tartă (de 12-inch sau 30cm).


6.Apăsaţi aluatul în tava de tartă. Folosiţi un sucitor pentru a taia foaia la nivelul marginilor tavii. Acoperiti cu folie de aluminiu peste foaie si presarati boabe de fasole. Se dă la cuptor timp de 20 minute. Scoateţi din cuptor şi lăsaţi sa se răcească.

Crema de lamiae:

7.Se topeşte untul şi smantana pentru frisca împreună pe baia de abur, amestecand pentru a se combina. Luati de pe foc si lasati deoparte.
8.Bateti ouăle şi gălbenuşurile de ou pe baia de abur doar pana se incalzesc. Luati de pe foc şi turnati-le în amestecul de unt, apoi adaugati sucul de lamaie. Treceti amestecul printr-o sită într-un vas curat şi puneti pe baia de abur. Se adaugă zahărul şi coaja lamaie şi bateti cu telul până este cald la atingere, aproximativ 4 minute.

Asamblarea Tartei:
9.Se toarnă crema de lamaie în crusta şi se coace la 350 ° F timp de 25 minute sau până când se intareste în mijloc. Lasati să se răcească pe un gratar. Raciti în frigider.


Când este gata să se servească, presarati peste tartă coaja de lamaie confiata. Garnisiti cu mentă proaspătă.


Rteta adaptata dupa “Ghidul practic in bucataria nou Americana” a lui Charlie Palmer .