este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

marți, 6 octombrie 2009

APPLE STREUSEL TORTE


Reteta tradusa de aici:
Umeda, moale, plina de mere suculente si crocanta datorita streusel-ului de deasupra.
Coaja de lamaie este absolut necesara, deoarece adaugă prajiturii o aromă subtilă, minunată. Cel mai buna este servita cu o cupa de inghetata de vanilie.

Ingrediente:
125g unt + 1lingura
3 mere, decojite şi feliate
2/3 ceasca de faina
1/2 linguriţă praf de copt
2 ouă, plus 1 gălbenuş de ou
1 linguriţă extract de vanilie
1 cană de zahăr
1/2 lingurita coaja de lămâie rasă
Streusel:
- 1/2 cană de unt, la rece
- 1/2 cană de zahăr
- 3/4 cană de făină

Preparare:
Preincalzeste cuptorul la 190C.
Se topeşte untul. Se toarnă 6 linguri de unt topit într-un castron mic, şi se lasa deoparte. Adauga merele şi restul de unt într-o tigaie, si caliti-le la foc mic, până când merele sunt moi.
Într-un vas mic, amestecati faina, praful de copt şi sarea. Într-un castron mare, bateti ouăle şi gălbenuşul de ou, până se amesteca. Adăugaţi 6 linguri de unt topit, vanilie, zahăr şi coaja de lămâie. Se pune în amestecul de făină şi mere. Puneti cu lingura într-o forma rotunda de tort.
Pentru toppingul streusel, totul se amestecă cu degetele până când acesta se aseamănă cu un pesmet grosier. Presarati generos în partea de sus a tortului. Acesta ar trebui să acopere întregul tort.
Coaceţi la 190C timp de 30-35 minute.