Reteta tradusa de
aici:
Ingrediente pentru 4 porţii:
Pentru biscuitii roz 50 ml. suc de sfeclă rosie fiarta
50 g făină
25 gr unt topit
Pentru "stratul albastru" 200 de grame brânză albastra
200 ml. Lapte dulce
400 ml. smantana pentru frisca, rece
2 pachete de gelatina
1/2 lingurita de lavandă uscata
1 linguriţă brânză parmesan rasă
Pentru canapea şi piure de sfeclă rosie 2 bucati medii de sfeclă roşie
vin roşu
1 linguriţă merişor dulce sau alte fructe de padure
1 căţel de usturoi presat
2 linguri de ulei de măsline
Preparare: * Se combină toate produsele pentru biscuit, amestecandu-le cu o lingura de lemn sau cu un bătător de sârmă. Luati cu o lingurita din amestec şi asezati gramajoare pe o tava in care ati asezat hârtie pentru copt. Dacă doriţi presăraţi cu seminţe de dovleac sau alte seminte. Coaceţi-le timp de 3-4 minute în cuptorul preîncălzit la 180 *
* Lapte se încălzeşte pana la fierbere şi se toarnă in el brânza. Se amestecă până când brânza este complet topita. Luaţi lapte de pe foc şi adaugati gelatina la el, fără a o înmuia în prealabil. Amestecati bine. În cele din urmă, adaugati in fir subţire smantana rece. Se toarnă amestecul într-o tava de copt dreptunghiulara, acoperita cu hârtie de copt şi se lasă să se răcească pana se intareste. Dupa intarire, se taie 12 cercuri.
* Curatati sfecla roşie şi fierbeti-o timp de 30 minute în apă sărată. Taiati 12 cercuri subţiri.
* Sfecla rămasa se amesteca cu smântâna dulce. Se diluează cu vin roşu pana ajunge la textura dorita si se asezoneaza cu sare.
* Aperitivul este format din cercurile de sfeclă acoperite cu ulei de măsline şi usturoi, şi între ele este plasat un cerc de brânză. Se decorează cu biscuiti şi piure de sfeclă rosie, merisoare si rozmarin.
Sursa: revista "Meniu" ... cu modificările din partea mea.