este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

vineri, 16 octombrie 2009

APERITIV CU CIUPERCI



Reteta tradusa de aici:

Ingrediente pentru umplutura:
• 40 g făină
• 40 g unt
• 300 ml lapte
• 300 g ciuperci proaspete
• 100-120 g de brânză afumată (feliata)
• Sare si piper dupa gust
• 2 linguri cu pătrunjel tocat
• 70-80 g branza topita
• 100 g brânză (rasa)



Pregătirea umpluturii:
Se încălzeşte cuptorul la 200 C.
În primul rând, pregătirea de umplere. Ciupercile se curăţa, se spăla şi se taie. Se calesc într-un pic de ulei. Untul se topeşte şi se adaugă făină. Prajiti putin. Luati de pe foc şi turnati laptele cald amestecând continuu pentru a evita formarea de cocoloase. Puneti inapoi pe foc mic, si amestecati până când se îngroaşă. Luati de pe foc şi lasati sa se răcească uşor.
Adaugati ciupercile, cascavalul afumat, brânza, brânza topită, pătrunjel şi condimente după gust.
Amestecul astfel pregătit este atent turnat în centrul unui vas adanc, in jurul ei turnati aluatul fierbinte. Se dă la cuptor aproximativ 45-50 de minute pentru a se coace aluatul. In primele 10 minute usa cuptorului nu se deschide.

Desigur, puteţi să umpleti cu ce ingredient doriti. De exemplu, cu sunca, brânzeturi diferite, bucati de curcan sau de pui, in functie de imaginaţie şi preferinţele culinare.