Reteta tradusa de
aici:
Aceste Chifle sunt umplute cu umplutura de cirese pentru placinta si cu bucatele de biscuiti de ciocolată şi sunt delicioase. Dacă căutaţi sa faceti ceva deosebit, aici este reţeta potrivita.
Ingrediente:Aluat: • 1 cană cu apă
• 1 ceasca de lapte
• 1/2 ceaşcă unt
• 3/4 pahar de zahăr
• 2 ouă (la temp camerei)
• 1 1/2 linguriţă de sare
• 4 linguriţe de drojdie instant
• 6 pahare de făină
Umplutura şi Topping: • 2 cesti cu umplutura de cireşe pentru plăcintă
• 6 cupe cu biscuiti de ciocolată, maruntiti
• 1 cană de zahăr pudră
• 2 linguri de lapte
Preparare:Pregatiti toate ingredientele din timp. Acest lucru va ajuta să vă asiguraţi că aveţi toate ingredientele care aveţi nevoie pentru reteta si pentru a va ajuta sa faceti ca lucrurile sa se mişte mai repede. Într-o tigaie combinati laptele şi apa. Se încălzeşte doar pana este aproape de fierbere.
Se toarnă lichidul într-un castron mare şi se adaugă unt. Se amestecă până se topeşte untul.
Adăugaţi în zahăr şi se amestecă până se dizolvă zahărul. Înainte de a continua verifica temperatura de amestec pentru a vă asigura că de a nu fierbinte. Vrei temp pentru a fi în jur de 110F (42-430C).
După ce amestecul s-a răcit, mergeţi mai departe şi se adaugă ouăle, drojdia instant şi aproximativ 2 cani de faina. Se amestecă până devine neteda şi se lasă să stea neacoperit cca 10 minute.
Adăugaţi sare şi inca 2 cani de făină şi amestecati. După ce nu se mai poate amesteca în bol, rasturnati pe o suprafaţă plană şi continuati să adaugati făina şi sa framantati.
Frământaţi timp de aproximativ 10 minute. Într-un vas curat adăugati un pic de ulei. Se pune aluatul adunat intr-o minge, în castron şi se unge cu ulei.
Se acoperă cu folie cu plastic şi se lasă pana isi dubleaza volumul. Acest lucru va dura aproximativ 1 - 1 1/2 ore. După ce aluatul si-a dublat volumul,se rastoarna pe o suprafaţă plană.
Folosind un suitor, intindeti aluatul într-un dreptunghi 16x21. Se toarnă umplutura de cirese pentru placinta şi se intinde, lăsând o margine de 1 cm de jur împrejur.
Peste umplutura de cirese asezati firimiturile de ciocolata.
Rulati aluatul cat mai strans posibil.
Tăiaţi cu un cuţit foarte ascuţit chifle de aproximativ 2 cm latime. Asezati-le în tavitele pregătite. Se acoperă cu folie de material plastic şi se lasă să crească timp de aproximativ 1 oră sau până isi dubleaza volumul. Coaceti-le în cuptorul preîncălzit, timp de 25-30 de minute. Scoateţi din cuptor şi lasati sa se răcească. Deasupra stropiti cu glazura din laptr fiert cu zahar pudra.