este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

luni, 5 octombrie 2009

SALATA “LA MULTI ANI!”



Reteta tradusa de aici:
Dragi prieteni,
Sunt foarte mulţumit de faptul că multora dintre voi le-a plăcut salata "Happy New Year”. Dar, din păcate, nu toată lumea a apreciat combinaţia de calamar + castraveti murati + mere, cu toate că au existat multe răspunsuri pozitive. Prin urmare, ţinând cont de dorintele dumneavoastra, am decis să fac unele schimbări în compoziţia salatei şi să dau unele recomandări, astfel încât, după preparare nu a existat nici o dezamăgire. Dacă aveţi o îndoială că o astfel de combinaţie de ingrediente nu v-ar placea, pregatiti o mică parte din salată şi incercati să gustati. Dacă nu vă place această asociere – nu o pregătiti pentru masa de sărbătoare! În acest caz, să ia ca bază pentru una din salatele dumneavoastră preferate si decorate-o în acest mod. Amintiţi-vă că ingredientele pentru o salată care urmează să fie delicioasa trebuie sa fie ele insele delicioase! Unul din ingredientele principale este maioneza - maioneza dezgustătoare poate ruina salata întreagă! Vă doresc tuturor un apetit bun şi bine, Happy Holidays!
Compoziţie:
Cartofi - 3-4 buc
pui afumat sau calamar - 200 g
muraturi - 2 buc
Ouă - 3,
mar - 1 buc (opţional)
brânză - 150-200 g,
maioneza,
Usturoi - 1-2 catei (dupa gust)
Sare
piper proaspăt macinat
seminţe de rodie, sfecla rosie şi verdeata pentru decorare.

Preparare:
Cartofii se spală, se fierb în coaja lor, se curata de coaja si se dau pe razatoare.
Se fierb ouăle, se racesc, se curata de coaja si se dau pe razatoare.
Radeti brânza.
Castraveţii tăiati-i în fâşii fine sau cuburi.
Puiul afumat tăiat în bucăţi mici sau benzi.
* Dacă doriţi să pregătiti o salată cu calmar, apoi intai încercaţi să pregatiti o mică parte din salata pentru a vă asigura că vă place această combinaţie de ingrediente.
Pentru a pregăti calmarul, carcasele de calmar se pun la fiert in apă sărată şi se fierb timp de 2 minute. Se răcesc şi se taie benzi subtiri.
Marul se curata,se da pe razatoare şi se stropeste cu suc de lamaie pentru a evita închiderea culorii (cel mai bine este sa radeti merele chiar atunci când aranjati straturile de salata. Marul poate sa nu se adauge la salata.

Maioneza se amesteca cu usturoiul tocat.
Fiecare strat de salata,pregatit in farfurii separate, se amesteca cu putina maioneza, şi, dacă este necesar, puţină sare şi piper, pe unele straturi.
Straturile se aseaza în următoarea succesiune:
Primul strat: cartofii rasi
Al 2-lea strat: jumătate de muraturi
Al 3-lea strat: fasiile de pui afumat sau fiert


Al 4-lea strat: castravetele rămas


Al 5-lea strat: ouăle
Al 6-lea strat: merele (opţional)
Al 7-lea strat: brânza

Deasupra se pune un strat bun de maioneza.
Garniseşte cu seminţe de rodie, sfecla şi verdeata.