Reteta tradusa de
aiciIngrediente: • stafide fără sâmburi - 100 g
• Miez de nuca - 140 g
• unt - 130 g
• Zahar - 150 g
• Oua - 4 buc.
• ciocolata rasă - 400 g
• făină de grâu - 80 g
• amidon - 1/2 lingura
Pentru glazură: • Ciocolata alba - 100 g
• lapte - 50 g
• Unt - 50 g
Preparare:1. Se freaca untul cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile de ou şi se bate până se omogenizeaza. Adaugati nucile tocate, ciocolata, stafidele, amestecati bine, puneti albuşul de ou bătut şi amestecat cu amidon.
2. Puneţi aluatul pe foaia de copt unsa si se coace timp de 30 de minute la 175 ° C.
3. Pentru glazura ciocolata taiata bucati se combina cu lapte, pe baia de apă, pana se topeste apoi se adaugă untul şi se amestecă.
4. Prajitura se lasa sa se răcească, se acoperă cu glazură de ciocolată şi se taie în bucăţi.