Reteta tradusa de
aici:
Compoziţie
şprot - 1 conserva in ulei
Cartofi - 2 buc (medii)
Morcovi - 2 buc
ceapă - 2 buc
Oua - 2 buc
brânză - 50 g,
Usturoi - 1-2 catei (la cerere)
ceapă verde şi mărar sau pătrunjel pentru decorarea,
ulei vegetal pentru prăjit,
maioneza,
Sare
Prepararea
Se fierb cartofii in coaja, se răcesc, se curate de coaja si se dau pe razatoare.
Se fierbe ouă, se răcesc, se curate de coaja si se dau pe razatoare.
Dati brânza pe razatoare.
din conserva de sprot separate cateva cozi de peşte şi lasati-i deoparte pentru decorare.
Restul pestilor sfaramati-i cu o furculita.
Ceapa se curăţă şi se toaca fin.
Morcovii curatati, se dau pe razatoare.
In tigaia cu ulei incins caliti ceapa şi morcovul până capata o culoare aurie.
Puneti ingredientele intr-un bol in straturi. Fiecare strat se presara cu un pic de sare şi se unge cu maioneza.
primul strat: cartofi
al 2-lea strat: ceapă şi morcovii storsi de eventualul surplus de ulei
al 3-lea strat: pasta de sprot
al 4-lea strat: brânza
al 2-lea strat: ouă
Stratul superior se acopera cu maioneza, se stropeste cu verdeaţă tocată, şi se infing uşor cozile de şprot şi codite de ceapa verde.