Reteta tradusa de
aiciIngrediente:o paine rotunda
Hering - 1 kg
unt - 250 g
ceapa verde - 50g,
piper macinat, muştar şi condimente pentru asezonare,
roşii sau castraveţi, masline, felii de lamiie, verdeata, pentru decor
ou fiert - 4 buc.
Preparare:Taiati heringul fileuri, jumatate lasati-l pentru décor, taiat felii, cealalta jumatate de fileuri se marunteste fin (tocat sau trecut prin maşina de tocat). In heringul tocat se adăuga untul moale, piper şi se freaca. Pentru a face pasta de hering mai picanta, puteti să adăugaţi mustar sau alte mirodenii după gust.
Taiati painea in 3 felii pe orizontala(ca blatul de tort), ungeti cu pasta de hering si puneti una peste alta. Ungeti cu pasta si partea de deasupra. Ceapa tăiată mărunt se presara pe suprafaţa laterală şi taiati tortul felii, fara a le misca din loc, pastrand integritatea tortului. Se decoreaza cu feliile de hering, felii de ouă fierte, rosii feliate sau castraveti,masline, verdeata.