este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

marți, 6 octombrie 2009

CAPRICIU CU MERE



Reteta tradusa de aici:

Ingrediente:
1 kg mere, decojite şi tocate
1 pachet (350gr), biscuiti de ciocolata
1 cană de zahăr brun
1 cană de apă
1/3 ceasca stafide
1/3 ceasca nuci tocate
400 g smantana pentru frisca
2 linguriţe scorţişoară macinata
Preparare:
Se pun merele intr-o cratiţă, se adaugă apă şi zahăr şi se pun pe foc mediu spre mare. Se fierb, amestecând din când în când aproximativ 20 de minute, până când merele sunt moi. Luati de pe foc şi adaugati scorţişoară, stafide şi nuci. Apoi se adaugă smântâna şi se amestecă bine.
Se acoperă partea de jos a unei tavi de copt rotunde cu biscuiti de ciocolata. Se acoperă cu amestecul de mere. Se acoperă din nou cu biscuiti de ciocolata, apoi din nou cu amestecul de mere. Se repetă până se termina toate ingredientele. Ultimul nivel trebuie să fie cu amestecul de mere. Se acoperă cu cativa biscuiti zdrobiti. Se păstreaza la frigider cel puţin 2 ore inainte de servire. E mai buna daca o lăsaţi în frigider peste noapte şi o serviti a doua zi dupa pranz.