este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

vineri, 30 octombrie 2009

CORNULETE CU NUCA DE COCOS SI CIOCOLATA


Reteta taradusa de aici:
Ingrediente:
250 ml. lapte
7 g drojdie de bere uscata / instant
2 linguri de zahăr
Pentru aluat:
aproximativ 1 kg faina
3 oua
200 ml ulei
4 linguri pudră de cacao
150 g nucă de cocos rasa
Pentru sirop:
500 ml. apă
500 g de zahăr
2 pachete de zahăr vanilat.

Preparare:
Laptele, drojdia şi zahărul se pun intr-un pahar de 500 ml.
Se amestecă şi se lasă să-si dubleze volumul.
Pregătirea aluatului:
Într-un castron se amestecă ouăle cu un mixer.
Adauga cele 4 linguri de ulei de amestecând continuu.
Se toarna amestecul de drojdie, lapte si zahar şi se amestecă bine.
Împărţiţi amestecul în două părţi egale.
Într-un adaugati cacao şi în cealaltă nucă de cocos.
În fiecare dintre cele două părţi, adăugati făină, astfel încât să obtineti un aluat moale.
Frământaţi bine fiecare aluat in parte.
Puneti in doua boluri, acoperiti cu folie alimentara şi lasati aluatul să se odihnească şi să se "relaxexe".
Divizati fiecare bila de aluat în două părţi, obtinand un total de 4 bile egale.
Dintr-o bila de aluat de cacao intindeti o foaie rotunda de 3-4 mm grosime.
Apoi, procedati la fel cu o bila de aluat cu nucă de cocos, cu aceeaşi grosime şi transferati-o peste foaia din aluat de cacao.
Presati cu atenţie cele două foi împreună uşor, să adere.
Taiati in 12 parti şi rulati de la partea mai lata spre partea îngusta.
Procedati in mod similar cu şi celelalte două bile de aluat.
Puneti într-o formă unsă şi coaceti în cuptorul preîncălzit la 170oC, pentru 15-20 de minute.
Apa, zahărul şi vanilia se amesteca, obtinand un sirop de ceva mai subtire decât cel pentru baklava.
Cand cornuletele sunt gata, se scot sa se raceasca şi se fac găuri pe partea de jos, cu o furculita.
Se toarnă siropul fierbinte şi se lasă peste noapte.
Datorita orificiilor facute cu furculiţa vor fi destul de insiropate.
Serviti cand s-au racit complet.
Sursa: / palachinka.blogspot.com /