Reteta tradusa de
aici:
Pentru iubitorii de unt. Acesta este o prajitura bogata in unt şi dacă vă plac firimiturile de mere, cu atât mai bine!
Ingrediente: 200 g unt nesărat
100 g margarină
200 g zahăr pudră
1/4 linguriţă de sare
4 ouă
250 g făină
1 linguriţă praf de copt
1/2 linguriţă scorţişoară pudră
2 mere (decojite şi feliate)
50 g stafide (opţional)
Puteţi pune chiar şi nuci, alune sau migdale sfărâmate.
Firimituri: 150 g făină
1/4 linguriţă de sare
1/4 linguriţă scorţişoară macinata
40 g zahăr pudră
75 g unt nesărat
Preparare:În primul rând, ungeti cu grăsime o tava patrata (aproximativ 20cm şi Preincalziti cuptorul la 175 ° C.
Apoi frecati untul, margarina, zahărul şi sarea, până devine pufos.
Adăugaţi ouăle, unul câte unul, şi bateti bine după fiecare adăugare.
Apoi, cerneti făina cu praful de copt si scortisoara pudra.
Se amestecă cu mere si stafide.
Puneti aluatul in tava pregatita.
Pentru firimituri, este foarte uşor (dar îmi este greu de descris în cuvinte). Combinaţi făina, sarea, praful de scorţişoară şi zahărul. Apoi, frecati untul cu vârfurile degetelor, până când se aseamănă cu pesmet.
Presarati firimiturile peste aluat.
Apoi, în sfârşit, coace la cuptor timp de aproximativ 50 de minute sau până când prajitura este coapta.