este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

joi, 26 noiembrie 2009

BATOANE DE CIOCOLATA CU CARAMEL




Reteta tradusa de aici
Ingrediente
Se obtin 16 batoane
Pentru coaja:• 4 1/2 uncie (9 linguri) (130 g) unt nesărat, temperatura camerei, plus pentru uns pergamentul
• 1/4 pahar (40 g) de zahar brun
• 1 1/2 cups (200 g) făină
• 1 / 4 linguriţă de sare de masă
Pentru Caramelul de ciocolata:• 10 1/2 oz (300 g) ciocolata cu lapte, tocata (2 cupe)
• 1 1/2 cesti (300 g) de zahăr granulat
• 1/4 pahar de apă
• 3 uncii (6 linguri) (85 g) unt nesărat
• 1 cană smantana grasa
• 1/2 linguriţă de sare de masă
• 1 lingură de sare de mare, de preferinţă, Fleur de sel

Preparare:
Preincalziti cuptorul la 350 de grade.
Preparati crusta: Imbracati cu hartie de copt o tava pătrata de 23 cm, lăsând o consola pe toate părţile; ungeti cu unt pergamentul, cu excepţia consolei.
Bateti untul şi zahărul brun pe viteză medie până se albeste şi devine pufos, aproximativ 3 minute. Se adaugă făina şi sarea de masă, şi se bate doar până se combina.
Presati aluatul în mod egal în tava, şi coaceti până devine usor maronie, aproximativ 30 de minute.
Preparati ciocolata cu caramel: puneti ciocolata într-un bol mediu. Zahărul tos se pune pe foc cu apa într-o oală mică, la căldură medie spre mare, stergand peretii oalei cu o perie de patiserie umeda pentru a preveni formarea de cristale de zahăr, până la culoarea chihlimbarului, 10 - 12 minute. Luati de pe foc.
Adaugati untul, smântâna şi sarea de masă. Se aduce la fierbere, amestecand pana devine neted. Se toarnă peste ciocolata. Lasati să stea timp de 2 minute. Se agită să se combine şi se lasă până când se răceste, aproximativ 10 minute.
Se toarnă amestecul peste crusta. Se păstra la frigider cel puţin 4 ore, sau peste noapte. Rulaţi un cuţit în jurul marginilor; ridica pergament pentru a elimina bara de ansamblu de la tigaie. Se presară cu sare de mare. Aranjati marginile şi se taie în 16 batoane. Batoanele pot fi refrigerate timp de până la 3 zile.
From Martha Stewart Living, November 2009