este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

joi, 26 noiembrie 2009

BLONDIES CU MIGDALE SI ZMEURA



Reteta tradusa de aici
Rezulta 9 mari sau 16 mici
Ingrediente:• 9 linguri (1 1 / 8 bete) unt nesărat, dedurizată, plus pentru uns tava
• 1 2 / 3 cani făină
• 1 linguriţă praf de copt
• 3 / 4 linguriţă de sare
• 1 cană de zahar brun
• 2 ouă mari
• 1 lingurita extract de vanilie pură
• 1 cană migdale feliate, (3 uncii), prăjită
• 1 cana de zmeură
• zahăr pudră, pentru presarat

Preparare:1. Preincalziti cuptorul la 325 grade.
Ungeti cu unt, o tava pătrata de 20 cm, imbracati-o cu pergament, lasand o consola de 5 cm. Ungeti hartia cu unt (cu excepţia consolei) si lasati deoparte.
2. Amestecati făina, praful de copt şi sarea intr-un bol mediu, şi lasati deoparte.
3. Puneti untul şi zahărul, într-un castron si cu un mixer electric pe viteză medie amestecati până se albeste, aproximativ 3 minute. Se adaugă ouăle şi vanilia; bateti până se combina. Adaugati amestecul de făină, şi bateti la viteză mică, până sunt bine încorporate. Se amestecă 3/4 de ceasca de migdale în aluat.
4. Se toarnă aluatul în tava pregătita, nivelati cu o spatulă de cauciuc. Puneti fructele şi restul de 1/4 pahar de migdale peste aluat in tava. Coaceţi până scobitoarea iese curata, 55 - 60 de minute. Presarati cu zahăr pudra înainte de a o tăia în pătrate.

From Martha Stewart Living, February 2005