este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

luni, 16 noiembrie 2009

COLTUNASI CU CARNE, DE CASA (reteta ruseasca)Reteta tradusa de aici:Se prepari coltunasi în sine nu este greu, dar sa-i mănânci... e o placere!


Veţi avea nevoie de:
• 400 de grame de carne (200 g de carne de porc şi 200 g carne de vită),
• 1 ceapă medie
• piper negru
• sare


Pentru aluat:
• 300 g făină
• 1 cană cu apă fiartă
• 1 linguriţă de sare
Notă:Coltunasii sunt mai deliciosi cu sos pentru coltunasi.Puteti fie sa turnati sosul peste coltunasi, sau sa muiati în sos fiecare coltunas.
Preparare:
1. Se spală carnea şi se taie în bucăţi. Ceapa se taie.
2. Carnea şi ceapa se dau prin maşina de tocat şi se amestecă bine. Puneti o lingurita de sare şi de o priză bună de piper. În cazul în care umplutura este prea groasa, se adaugă puţină apă şi se amestecă.
3. Într-un castron, puneti o lingurita de sare, se toarnă un pahar de apă fiartă şi făina cernuta, apoi se framanta rapid aluatul.
4. Transferati aluatul pe o planseta presărata cu făină, si framantati bine. Framantati, până când nu se mai lipeste de mâini.
5. Suciti aluatul in 4 suluri şi taiati în bucăţi mici. Ies aproximativ 15 de bucăţi din fiecare sul. Bucăţilor de aluat li se da o formă rotundă.
6. Intindeti bucăţile de aluat în cercuri, cu sucitorul. Se acoperă cu un prosop pentru ca acestea sa nu se usuce.
7. Pe fiecare cerc de aluat se pune un pic de carne, se indoaie aluatul în jumătate şi cu atenţie presati pe margine, apoi uniti varfurile pentru a capata forma de ureche.


8. Se fierbe apa cu sare (alegeti vasul astfel incat coltunasii sa nu stea înghesuiţi în acesta), şi puneti 15 coltunasi. Se amestecă coltunasii usor, pentru a nu se lipi de fund. Când coltunasi s-au ridicat, fierbeti-i alte 7-8 minute.
9. Aranjati coltunasii pe farfurie, puneti o bucata de unt şi stropiti-i cu verdeaţă.

Ies aproximativ 60 de coltunasi


Рецепт домашних пельменей на сайте Relax.UA