este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

miercuri, 11 noiembrie 2009

TORT DE BRANZA CU GLAZURA DE GANACHE DE CIOCOLATA ALBA SI ZMEURĂ



Reteta tradusa de aici:

Pentru blatul de brawnie:
150 g ciocolata neagra (rupta în bucăţi mici)
150 g unt
250 g de zahăr
3 oua mari
105 g făină
1 lingură rasa de cacao

Pentru umplutura de brânză:

500 g cremă de brânză "Philadelphia"
250 g pasta de brânză 5% grasime (pasta de brânză pentru israelieni "Gwynn Levan”)
400g de smantana 15% grasime
150 g de zahăr
4 ouă
1 pachet de budinca de vanilie "instant" cu bucati de ciocolata (poate fi înlocuită cu 5-6 linguri de amidon de porumb + 2 linguri de zahăr + 10 g de zahăr vanilat)

Pentru ganash:

125 g ciocolată albă (rupta în bucăţi mici)
250 g zmeură proaspata sau 300 g congelata


Tapetati cu hârtie de copt o forma pentru tort cu diametrul de 26 cm.

Notă: Toate produsele trebuie să aiba aproximativ aceeaşi temperatură: temperatura camerei.

1.Prepararea blatului:

a.Ciocolata cu untul se topesc pe baia de abur sau la microunde.
b. adăugati zahărul si amestecati bine. Se adaugă ouăle unul câte unul si se amestecă bine după fiecare.
c. Se adaugă făina care a fost cernuta cu cacaoa.
d. Puneti amestecul în formă şi coaceti pentru 10-12 minute pe raftul din mijloc al cuptorului care a fost pre-încălzit la 180 de grade. (aluatul ar trebui să se intareasca)

2. În timp ce se coace blatul, se pregateste umplutura de branza:

Se amestecă crema de brânză şi zahărul, apoi se adaugă ouăle şi budinca (amidon), pana se omogenizeaza.

3. Scoatem din cuptor tava cu blatul şi cu grijă, pentru a evita deteriorarea blatului se aseaza umplutura de brânză.

4. Asezam cu atenţie tava în cuptor şi imediat reducem temperatura cuptorului la 140-145 de grade.

5. Pe raftul de jo al cuptorului puneti un vas cu apă fierbinte.

6. Coaceţi prăjitura cu brânză timp de 1 oră si 15 min. (La mijloc ar trebui să fie moale)

7. Scoatem tortul din cuptor, il lasam sa se răcească complet şi il acoperim cu ganashe.

Ganash de zmeura:

a. În cazul în care zmeura este congelata se dezgheata complet şi se scurge excesul de apă.
b. Pasati zmeura (lăsati câteva boabe de zmeură întregi pentru decorare). Puneti-o într-o cratiţă mică pe foc si se aduce la fierbere.
c. Opriţi focul si adaugati in zmeura ciocolata, până când aceasta s-a dizolvat complet. Lasati să se răcească la temperatura camerei şi se toarnă amestecul de zmeură cu ciocolată peste prăjitura cu brânză.

8. Lasati tortul peste noapte in frigider.

De altfel, acest ganash poate fi folosit pentru orice tort si nu numai.