este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

duminică, 8 noiembrie 2009

CUPE DANTELATE DE SCORTISOARA CU MOUSSE DE CIOCOLATA


Reteta tradusa de aici:

Ingrediente:
Cupe:
1/4 pahar (50 ml), unt
1/4 pahar (50 ml) sirop de porumb (se poate inlocui cu miere)
1/3 pahar (75 ml) de zahăr ambalat maro inchis
1/3 pahar (75 ml) ovăz laminat
1/3 pahar (75 ml) Cinci Trandafiri Toate Scop Faina
1 linguriţă (5 ml) scorţişoară
1 linguriţă (5 ml) de vanilie
Mousse:
8 patrate ciocolata demi-dulce, tocata
1 lingura (15 ml), granule de cafea instant
1/4 pahar (50 ml) apa fierbinte
3/4 cană (175 ml) de zahăr granulat
1/2 pahar (125 ml) de unt rece, taiat bucatele
6 gălbenuşuri de ou
11/2 cesti (375 ml), frisca lichida (35%),
Preparare:
Cupe:
Se topeşte untul în cratiţă la foc mediu; adăuga siropul de porumb si zaharul brun. Fierbeti, amestecând constant, până când se topeşte zahărul. Se aduce amestecul la fierbere şi se ia de pe foc; se pune ovăzul, făina, scorţişoara şi vanilia.
Puneti cu lingurita gramajoare de aluat formand cercuri de 3-4 inch (7,5 la 10 cm), in tava căptuşita cu hartie de copt. Coaceţi cate o foaie la 375º F (190 º C) timp de 3 - 4 minute sau până când aluatul se întinde într-un model de dantelă şi începe să-si schimbe culoarea in auriu. Scoateţi din cuptor şi lasati sa se răcească timp de 3 minute.
Asezati foaia, lucrand rapid, peste un ou de jos în sus, sau alte cupe mici, pentru a forma cupele. Raciti complet.
Se fac 12-15 cupe.
Mousse:
Se topeşte ciocolata la foc mic. Cafeaua se dizolvă în apă clocotită; se amesteca în ciocolata topita împreună cu bucatelele de unt şi zahărul tos până devine neteda. Bateti galbenusurile de ouă şi fierbeti-le, amestecand constant, timp de 3 minute sau până când s-au îngroşat. Rasturnati-le în castronul cu crema de ciocolata; acoperiti şi păstrati la frigider pentru 30 de minute sau până când se răceşte şi se ingroasa.
Bateti frisca. Amestecati de o treime din frisca cu crema de ciocolata apoi cu restul de frisca. Chiar înainte de servire,puneti cu lingura cantităţi egale de spumă în fiecare cupa.