este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

duminică, 8 noiembrie 2009

PATRATE DE LAMAIE CU BLAT DE FISTIC SI GHIMBIR




Reteta tradusa de aici:


Reteta originala pentru aceste prajituri utilizeaza lime şi biscuiti Graham, şi provine din revista “Martha Stewart's Food”. Acestea sunt de asemenea grozave.

Pentru crusta:
-4 Linguri unt sărat, topit şi răcit
-2/3 ceasca Fistic prajit si sarat
-4 Uncii (100g) ghimbir radacina, bucata
-1/4 cană de zahăr
-coaja de lamaie de la lămâile utilizate de dvs. pentru umplutura

Incalziti cuptorul la 350 de grade, ungeti şi căptuşiti cu pergament o tava de 8x8 inch (20x20 cm). Prefaceti în pulbere bucata de ghimbir în robotul de bucatarie, apoi adăugaţi toate celelalte ingrediente, cu excepţia untului. Transformati intr-o pulbere fină, apoi se adaugă untul. Se amestecă bine, apoi apăsaţi în tava. Coaceţi timp de aproximativ 7-10 minute, până când miroase bine şi începe să devina maro. Raciti pe un raft aproximativ treizeci de minute.


Pentru umplutura: -2 gălbenuşuri de ou mare
-14 Uncii (400 g)de lapte condensat îndulcit
-1/2 pahar de suc de lămâie (de la aproximativ patru lămâi mici)
Se amestecă gălbenuşurile şi laptele, apoi se adaugă sucul. O furculiţă funcţionează bine pentru acest lucru. Se toarnă umplutura peste crusta răcita, apoi se coace până se intareste, aproximativ 15 minute, de asemenea, la 350 de grade. Se răceste în tava pe un gratar, apoi în frigider.


Când vreti să serviti, scoateti prajitura întreaga din tava apucand de pergament ca de niste mânere. Apoi, feliati şi serviti.


Yum. Umplutura este cremoasa - nu gumoasa ca cremă. Textura este ceea ce am mereu speranţă pentru o tarta cu lamaie. Dar, crusta este cu adevărat cea mai bună parte: fursec picant şi fisticul sarat, împreună cu unt ... Nu stiu ce altceva pot să spun.