este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

marți, 24 noiembrie 2009

BROWNIE CU CREMA DE BRANZA SI PRUNE



Reteta tradusa de aici

Folositi o tava de aproximativ 21 x 21 cm

Ingrediente:

250g unt
250g ciocolata neagra
6 oua
380g zahăr
2 pachete de zahăr vanilat (sau 2 linguri de extract de vanilie)
150g faina, cernuta
o priză generoasa de sare
1-2 lingurite de scortisoara

125g brânză ricotta
125g crema de brânză
2 linguri de zahăr vanilat
1 ou
5 linguri de smântână grasa
1 lingură de făină

2-3 prune mici, în felii

Preparare:

Preincalziti cuptorul la 180° C, tapetati tava cu hârtie de copt.
Se amestecă ingredientele pentru prăjitura cu brânză: se amestecă împreună, începând cu ricotta, crema de branza, apoi se adaugă zahărul, ouăle, smântâna şi făina. Se amestecă până se omogenizeaza si se lasa deoparte.
Topiti untul şi ciocolata într-un castron pe baia de apa si se lasa sa se raceasca.
Intr-un alt castron, se amestecă ouăle cu zahărul şi vanilia şi se bat până când încep să faca spuma, apoi se toarnă în ciocolata si untul racite, apoi se toarna în făina cernuta cu sarea si scortisoara.
Se toarnă în tava de coacere, adăugaţi cu lingura prăjitura cu brânză, si faceti orice model doriţi (trecand o furculiţă prin aluat, etc), dar nu exagerati. Apoi se adaugă felii de prune deasupra şi se apasa uşor în aluat.
Coaceţi pentru 20-35 minute, până când partea de sus este un pic crocanta, dar în interior ramane inca un pic umeda. Nu vă faceţi griji, se va intari atunci când se raceste.
Lasati sa se răcească în tava, apoi se taie în felii, apoi patrate.