este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

marți, 10 noiembrie 2009

TORT DE CIOCOLATA SI MENTA


Reteta tradusa de aici:

Ingrediente:
200g unt
100g ciocolata neagra (70%)
100g după ciocolata cu lapte
4 ouă
2oo g zahar tos
1 lingurita extract de vanilie
200g faina
2 linguri pudră de cacao
1 lingurita praf de copt

Glazura:

Dublă Cremă
50g unt
100 g de ciocolată cu lapte
4 picături de extract de mentă

Decorare:
18 patrate de ciocolată cu lapte



Preparare:

1.Preincalziti cuptorul la 1750 C. Ungeti o tava de tort cu diametrul de 24cm.
2.Topiti untul, ciocolata neagra sic ea cu lapte într-o cratiţă şi lasati să se răcească.
3.Frecati ouale cu zahar până se albesc si isi dubleaza volumul. Amestecati cu untul si ciocolata.
4.Cerneti împreună făina, pudra de cacao, praful de copt si sarea. Puneti faina in compozitia de mai sus si amestecati.
5.Turnati amestecul in tava de tort si coaceti timp de aproximativ 20 de minute (in functie de cuptorul dvs).
6.Tortul este gata atunci când daca tava se agită uşor tortul este moale doar puţin în mijloc. Scoateţi din cuptor şi lasati sa se răcească in tava.
7.Topiti untul, frisca lichida si se adaugă 3-4 picături de extract de mentă şi se toarnă glazura peste tort.Raciti tortul pentru 2 ore.


8.Decorati tortul cu patratele de ciocolata cu lapte.