este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

joi, 26 noiembrie 2009

BLONDIES CU CREMA DE BRANZA



Reteta tradusa de aici
Rezulta 9 mari sau 16 mici

Ingrediente:

11 linguri (1 stick, plus 3 linguri) (150 g) unt nesărat, la temperatura camerei, plus pentru uns tava
1 2/3 căni, plus 2 linguri (200 g) de făină
1 linguriţă praf de copt
3/4 linguriţă de sare
1 cană (175 g) de zahar brun
3 oua mari
1 1/2 lingurite extract de vanilie pură
6 oz (170g) crema de brânză, la temperatura camerei
1/4 pahar (50 g) de zahăr

Preparare:
Preincalziti cuptorul la 325 grade.
Ungeti cu unt, o tava pătrata de 20 cm, imbracati-o cu pergament, lasand o consola de 5 cm. Ungeti hartia cu unt (cu excepţia consolei) si lasati deoparte.
Amestecati 1 2/3 căni de făină, praful de copt şi sarea intr-un bol mediu, şi lasati deoparte.
Puneti 9 linguri de unt si zaharul brun, în castron si se amestecă cu un mixer la viteză medie până se albeste, aproximativ 3 minute. Se adaugă 2 oua si 1 lingurita de vanilie; se amestecă până se combina. Reduceţi viteza mixerului. Adauga amestecul de făină, se amestecă, curatand marginile castronului , până sunt bine combinate. Se transferă într-un castron mare.
Pune crema de brânză, zahărul granulat, restul de 2 linguri de unt, 2 linguri faina, 1 ou, şi 1 / 2 linguriţă de vanilie într-un castron curat si amestecati cu mixerul electric pe viteză medie doar până se combina.
Se toarnă jumătate din aluat în tava pregătita si nivelati cu o spatula. Puneti cu lingura două treimi din amestecul de crema de branza deasupra şi repartizati în mod egal. Puneti gramajoare din aluatul rămas deasupra (la distanţă de aproximativ 3 cm una de alta) şi intindeti-le. Deasupra puneti gramajoare din crema de branza ramasa la distanţă de aproximativ 3 cm una de alta.
Rotiti uşor amestecul de crema de brânză în aluat cu un cuţit. Coaceţi până devine maro auriu şi o scobitoare inserata în centrul iese curata, 45 - 47 de minute.
Lasati să se răcească complet pe un raft sârmă înainte de a o tăia în pătrate. Blondies pot fi stocate între straturi de pergament într-un container etanş, la temperatura camerei până la 2 zile.
From Martha Stewart Living, February 2004