Reteta este de
aiciIngrediente: * 5 buc. anghinare
* 3 felii de paine feliata (sau paine mai veche)
* 1 catel de usturoi (sau 1 lingurita praf)
* 3-4 fileturi de hamsii
* patrunjel proaspat tocat
* lamaie - de stors in apa,unde lasam sa stea anghinarea
* sare
* lapte pt.inmuiat painea
* 4 linguri ulei masline sau floarea-soarelui.
* supa de zarzavat (din cuburi)
Curatam anghinarea ,de foile externe ,cam doua-trei straturi...cele mai tari si groase. Intre timp, cum curatam , punem in apa cu lamaie. Dupa ce am curatat foile externe, scobim cu un cutit si dedesubt in centru. Intre timp ,lasam anghinarea, sa stea in apa cu lamaie (asa nu se inegreste) si preparam umplutura.
Punem la inmuiat in lapte painea feliata, o stoarcem bine…adaugam usturoiul si patrunjelul tocat, hamsiile tocate si ele marunt. Adaugam putina sare si amestecam bine.
Luam anghinarea ,deschidem, rasfiram foile si
umplem cu o furculita, impingand intre foi compozitia de paine, apoi strangem putin, inchidem. Punem intr-un vas supa de zarzavat , apoi anghinarea ;supa trebuie sa acopere cam un sfert din anghinare. Stropim fiecare bucata cu putin ulei ,punem in cuptor, la foc potrivit, pentru circa 30 minute. Dupa aceea, alte 5-10 minute la grill.
Se serveste calda, cu sosul ramas.