Reteta este de
aici , fotografiile de
aiciIngrediente: Pentru 8 persoane
Pentru blat: 240 g făină
150 g unt
90 de zahăr
30g migdale macinate
1 pachet de zahăr vanilat
1 gălbenuş de ou
1 pic de sare
200g de fructe de padure congelate
12o g de pulbere de migdale
2 ouă
100g zahăr
200 ml smântână completa
Pentru Genache
200g ciocolată albă
250 g de smântână completa
1 insigna mare galbena sau portocalie
1 linguriţă. fistic proaspăt tocat
PREGATIREA Cu o zi înainte, se topesc ciocolată albă şi 50 g de smântână în cuptorul cu microunde 2 x 30 sec. Lasati să se răcească şi se adaugă restul de smantana. Lasati la frigider peste noapte.
Se amestecă făină, zahăr, zahăr vanilat şi sare. Adauga untul taiat cuburi şi se amestecă cu mixerul, până la un nisip grosier. Se adaugă gălbenuşul de ou şi se framanta un aluat neted, nu lipicios.
Lasati o oră in frigider, invelit in folie alimentara.
Intindeti aluatul între 2 foi de copt.
Imbracati cu aceasta foaie o tava de placinta circular de 24 cm în diametru. Înţepati cu furculiţa şi puneti tava într-un loc răcoros pentru a pregăti garnitura.
Bateti ouăle cu zahăr. Adaugati pudră de migdale şi smântână.
Asezati fructele încă îngheţate pe coaja de placinta şi se acoperă cu crema de migdale.
Pune in cuptor pentru 30 min la 180 ° C .
Lasati să se răcească.
Mixati crema de ciocolata alba si frisca pentru a obţine o crema Genache şi montati folosind un dui sub forma petale de margarete.
Asezati in centru un buton (fursec) mare si presarati fistic proaspăt tăiat.