Reteta tradusa de
aiciVarianta simplificata a
MILIONAR AL SHORTBREAD – PRAJITURA CU CARAMEL SI CIOCOLATAIngrediente: -200g biscuit Petit beurre
-150g unt topit
-600g lapte condensat îndulcit
-80g unt
-120g de ciocolată cu lapte
Sfaramati biscuiţii şi adăugaţi untul topit. Presati acest amestec într-un cadru de 23cmx16cm îmbrăcat în hârtie de copt.
Puneti deoparte.
Se toarnă lapte condensat îndulcit într-o cratiţă, se adaugă untul şi se pune pe foc, amestecand constant.
Se continua amestecarea pana când untul topit ajunge la punctual de fierbere. Amestecul se va înmulţi şi va capata o culoare caramel.
Se toarnă caramelul peste blatul de prajitura din tava.
Topiti ciocolata (pe baia de abur) si imbracati cu ea prajitura. Neteziti.
Puneti la frigider min. 12 ore.
Eliminaţi cadrul şi "haina" de hârtie.
Şi nu este încă cea mai grea parte. Aceasta este taierea in pătrate mici, cât mai multe posibil cu un cutit scufundat în apă caldă.
(Aceste dulciuri se pot păstra si o săptămâna, dar sincer, nu cred că rezista atâta timp, sunt prea bune !!!!!