Reteta luata de
aici, videoreteta de
aiciMeringata, un dulce pe baza de bezea , se face repede si este foarte gustos.
Asemanator as spune cu parfeul.
Ingrediente:* 3 galbenusuri
* 6-7 linguri de zahar
* 600 ml. frisca lichida
* 2 linguri de vin Marsala sau alt vin licoros
* 500 gr. de bezele
Preparare:Frecati galbenusurile cu zaharul bine,pana cand devin ca o crema spumoasa,apoi adaugati 2 linguri de vin Marsala . Bateti bine frisca , adaugati galbenusurile peste ea , amestecati incet cu o lingura de jos in sus , asa incat sa nu se taie frisca . Apoi adaugati bezelele maruntite (in bucati mai mari sau mai mici..cum va place) si amestecati. Dupa mine ,puteti pune chiar si 400 gr. de bezele. Ale mele au fost chiar colorate, erau roz si galbene. Puneti compozitia in congelator pentru 6-8 ore.
Se poate servi cu ciocolata topita , zmeura proaspata. Eu am servit cu sos de caramel ... asa cum se poate servi cu orice gust de toping (sos) sau fructa proaspata preferata.