Reteta este tradusa de
aiciIată o alta reţeta rapidă de pregătit, perfecta pentru un aperitiv. Aceasta spuma de Feta poate fi, de asemenea, folosita pentru a umple rosii scobite.
Ingrediente pentru 4 persoane;
4 felii de pâine cu ulei de măsline (am luat o pâine cu nuci)
200 g de feta
50 g de smântână groasă
8 fileuri de anchois în ulei de măsline
20 g capere
1 lingură de ulei de măsline
1 lingură
shallote tocate
1/2 legatura de pătrunjel tocat (sau o lingura de
chives (arpagic chinezesc sau usturoi oriental) uscate
piper proaspăt macinat
Preparare:Se scurge fileurile. Sfaramati Feta cu furculiţa şi amestecati intr-un bol cu smantana pentru a obtine o spumă grosiera. Adaugati piper si ceapă eşalotă, pătrunjel tocat (sau arpagic) şi ulei de măsline.
Taiati painea felii si prăjiti pe gratarul din cuptor, pe o parte, numai câteva minute.
Ungeti felii de pâine cu spumă Feta si deasupra puneti fileurile de anşoa şi capere.
Presarati piper proaspat rasnit.
Serviţi ca aperitiv sau, eventual, cu o salată verde crocantă