Reteta tradusa de
aiciIngrediente:200 g ciocolată amaruie (cu minim 70% cacao)
200 g unt
140 g de zahăr
40 g făină
4 ouă
2 pliculete vanilie
Preparare: * Se ung cu unt şi se tapeteaza cu făină forme de Muffin de aluminiu de unică folosinţă si se pun in congelator.
* Topiti pe baia de apă ciocolata, untul si zaharul. Se lasă amestecul să se răcească.
* Bateti ouăle uşor cu o furculiţă şi turnati-le in amestecul de ciocolata. În cele din urmă, se adaugă vanilia şi făina.
*Se scot formele din congelator, se umplu pe ¾ cu aluatul de ciocolată şi se pun iar în congelator timp de cel puţin 1 oră înainte de coacere.
* Coaceţi prăjiturile într-un cuptor preîncălzit la 2200C pentru 10-12 minute nu mai mult. Scopul este de a obţine o coajă tare la exterior iar interiorul sa rămâna lichid.
Acesta este un desert de exceptie. Am facut-o de mai multe ori. Foarte usor de pregătit şi este convenabil, deoarece le puteţi lasa în congelator si sa le coaceti atunci când aveti nevoie.
Multumesc
Laurei pentru această fantezie de ciocolata. Pentru mine, rămâne un desert preferat.