este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

miercuri, 2 septembrie 2009

LEMON-FILLED COCONUT CAKE

TORT DE COCOS UMPLUT CU LAMAIE



special occasion
Reteta este tradusa de aici:
22_tasteofhome.com DECEMBER/ JANUARY09

Treat your dinner guests to a decadent and creamy grand finale elegant endings
lemon-filled coconut cake

prep: 35min. bake: 25min. +cooling
yield: 16 servings

jackie bergenheier

WICHITA FALLS, TEXAS
“Years ago, one of my co-workers brought this cake to a luncheon. It was so delicious that I asked for the recipe, and she shared. I’ve baked it ever since, and it’s always a hit!”
Ingrediente:
Blat:
1 ceasca de unt, moale
2 ceasca de zahăr
3 ouă
2 lingurite extract de vanilie
3-1/4 ceasca făină
3-1/4 lingurite praf de copt
3/4 lingurita sare
1-1/2 ceasca lapte
Umplutura:
1 cană de zahăr
1/4 ceasca amidon de porumb
1 cană cu apă
4 gălbenuşuri de ouă bătute
1/3 ceasca suc de lamaie
2 linguri unt
Glazura:
1-1/2 ceasca zahăr
2 albuşuri de ou
1/3 cană cu apă
1/4 ling. crema de tartru
1 ling extract de vanilie
3 cani nucă de cocos rasa
Preparare:
Într-un castron mare, se amesteca untul şi zahărul, până când devine pufos.
Se adaugă ouăle, unul cate unul si bate bine după fiecare adăugare.
Adauga vanilie. Combină făină, praf de copt şi sare;
Adauga la amestec alternativ cu lapte.
Toarna amestecul in tava de copt. Coace la 350° pentru 25-30 de minute sau până ce o scobitoare iese curata. Raceste timp de 10 minute înainte de a scoate din tava si pune-l pe un gratar de sârmă să se răcească complet.
Pentru umplutura, într-o oală mică, combina zahărul, amidonul si apa până se omogenizeaza. Adu-o la fiert si amesteca 2 minute sau mai mult, până când se ingroasa şi se intreste. Ia de pe foc.
Se pune o cantitate mică de amestec fierbinte în gălbenuşurile de ouă, se amesteca si se toarna in oala, agitand constant. Aduceţi la fierbere, cu focul mic şi fierbeti amestecand mereu timp de 2 minute.
Luati de pe foc; se amesteca uşor, cu sucul de lămâie şi unt Se raceste la temperatura camerei fără agitare.
Taiati blatul in trei.
Asezati o parte pe platou; acoperiti cu jumătate de umputura,puneti cealalta treime de blat, restul de crema si ultima treime de blat.
Pentru glazură, într-o oală mare, combina zahărul, albuşurile de ou, apa si crema de tartru (sau otet).
Cu un mixer, bate la viteză mică timp de 1 minut. Continua baterea pe foc mic, până când glazura ajunge la 160 °, circa 10 de minute.
Transfera amestecul intr- un castron mare; adăuga vanilie.
Beate la viteza mare până se formeaza vârfuri rigide, în jur de 7 minute. Acopera cu aceasta bezea partea de sus si lateralele tortului. Presăra cu nucă de cocos. Se păstreaza la frigider.