Reteta originala este
aiciIngrediente pentru 5 mini cupe:
- 200 de grame de mascarpone
- 1 ou întreg + 1 albus
- 20 de grame de zahăr pudră
- 10 de grame de zahăr tos
- 5 grame de petalele de trandafir, de la "Condimente Meuse"
- 2 linguri de apă de la trandafiri "Condimente Meuse"
Preparare:- Toaca cat mai fin posibil petalele de trandafiri.
- Separati albuşurile de galbenusuri si păstrati doar un galbenus.
- Se adaugă zahăr pudră în castronul cu gălbenuşul de ou si se bate timp de 1 min. Adăugaţi mascarpone, petalele de trandafir şi apă de trandafiri, apoi se amestecă bine cu o lingura de lemn.
- Bateti albuşurile de ou în zăpadă adăugand treptat zahăr tos.
- Incorporati uşor în amestecul de mascarpone cu un maryse (spatula de plastic) pentru a nu rupe zapada de albusuri.
- Aranjati în paharele (cupele) de servit şi puneti pentru 2 ore la frigider.
- Utilizati în stare proaspătă.