Reteta tradusa de
aiciIngrediente: Prune - 8 buc. curatate de coaja si fără sâmburi
Fistic - aproximativ ½ ceasca, tocat
Unt - ½ ceasca
Zahar - 1 cana
Ouă - 2
Extract de vanilie - 1 linguriţă
Extras de migdale - 1 linguriţă
Faina - 1 ceasca
Scortisoara pulbere - 1 lingura
Praf de copt - 1 linguriţă
Sare - ¼ linguriţă
Topping:
Zahar - 2 linguri
Scortisoara pulbere - 1 linguriţă
Preparare: Preincalzeste cuptorul la 190 grade C. Imbracati cu folie de aluminiu o tava pentru tarta.
Cerneti făină + scortisoara + praf de copt + sare. Lasati deoparte.
Presarati pe fundul tavii ¼ cana de fistic tocat, acoperiti uniform cu prunele tocate.
Untul se freaca cu zahar pana devine pufos. Adaugati ouale, unul cate unul si esentele si amestecati bine.
Se pune în făină si se amestecă bine. Se toarnă acest aluat in mod egal peste prune si fistic.
Se amestecă scorţişoară şi zahăr într-un castron mic.
Se presara peste aluat în mod egal si se coace pentru 35-40 de minute.
Se lasă să se răcească în tava timp de 20 de minute.
Apoi, se rastoarna pe un gratar si se desprinde usor folia de aluminiu, desprinzand fructele care ar putea ramane prinse de aceasta.
Presarati cu zahar pudra din belsug si cu restul de fistic tocat.
Serviti rece cu frisca sau cu o cupa de inghetata de vanilie.