este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

duminică, 6 septembrie 2009

TORT DE CIOCOLATA, FĂRĂ BLAT


Reteta este tradusa de aici
Ingrediente:
170 g ciocolată
80 g unt
4 ouă
100 g zahăr
30 g făină
2 vanilie
Preparare:
Rupeti ciocolata in bucăţi şi topiti-o pe baie de apă, împreună cu untul. Lăsaţi-l deoparte să se răcească.
Bateti ouăle, vanilia şi zahărul, până când a crescut bine de volum şi se obţine o cremă groasă, pufoasa.
Peste crema de ou, amestecând uşor, adăugaţi ciocolata topita cu unt. Şi, în final se toarnă făină.
Turnati amestecul in tava de tort unsa cu unt si acoperita cu hartie de copt. Coaceti 15-20 de minute in cuptorul preincalzit la 1600 C.
În nici un caz, nu se coace o perioadă lungă de timp. Luând-o din cuptor, acesta va fi încă moale, dar atunci când se răceste complet se va intari. Ar trebui să primească o crustă tare şi o structură cremoasa, fina în interior.
Un tort extrem de uşor şi delicios, cu gust puternic de ciocolată.

Sursa:"Да печем с любов": "Sa gatim cu dragoste”