Reteta este tradusa de
aici
Ingrediente pentru o tava 21 x 26cm:
6 oua
3 dovlecei medii
1 ardei roşu
3 ceapă
2 shallote (ceapa rosie, lunguiata) si 1 usturoi
2 linguri busuioc
1 priză de piper d'Espelette
Sare şi piper
Preparare:
Curatati si taiati ardeiul roşu în bucati mai mari. Curatati si tocati ceapa si shallotelle in mici zaruri. Taiati dovlecelul în felii subţiri.
Se toarnă un pic de ulei de măsline într-o tigaie si se calesc ceapa, usturoiul şi shallotele cu o priză de sare. Adăugaţi piper macinat şi caliti timp de 5 minute. Adaugati dovlecelul şi caliti alte 3 minute, apoi ardeii taiati patrate.
Bateti ouăle cu o mişcare repede, asezonati cu sare şi piper Espelette, busuioc tocat, apoi se toarna peste legume în tigaie. Se combină toate acestea, şi caliti la foc mic 2 minute. Transferati in tava si coaceti timp de 10 minute în cuptorul preincalzit la 200° C.
Scoateti tava din cuptor, lasati să se răcească la temperatura camerei şi taiati în cuburi.