Reteta este tradusa de
aiciIata un desert la care folosesc pasta de praline!
Am găsit această reţetă în "beau à la louche" si l-am pregătit deja pentru Revelion, dar a avut atata succes incat l-am pregatit iar pentru aniversarea a 16 ani a fratelui meu mai mic!
Eu am un singur lucru să spun că dependentii de ciocolata sa se înarmeze cu creionul lor cel mai bun pentru a copia această reţetă, dependenta lor nu are decât de castigat!
Desert pentru 10 - 12 de persoane, se prepara cu o zi înainte.
Ingrediente pentru o tava cu diametrul de20 cm:
Pentru fursecul de ciocolata: 60g ciocolata neagra
1 albus de ou
1 ou întreg
1 /2 gălbenuş de ou
2g amidon
Pentru praliné feuilleté: 100g ciocolata neagra
300g pralină (Nutella)
150g gavottes* maruntite între degete (am pus doar 100g)
Pentru mousse de ciocolata: 550g ciocolata neagra
12 albuşuri de ou
O priză bună de sare
Primul pas: fursecuri de ciocolata pentru partea de jos Preincalzeste cuptorul la 150 ° C.
Se topeşte ciocolata la bain marie. Între timp, se bat albuşurile de ou, până devin rigide. Odată ce ciocolata este topită, se ridica de pe baia de abur si se adaugă un ou întreg şi jumătate gălbenuş de ou şi se amesteca repede (ciocolata nu ar trebui să fie prea calda, altfel albusul va crea bulgări de coagulare). Se amestecă bine şi se adaugă amidon de porumb. Apoi, se amestecă uşor albusurile in ciocolata.
Ungeti cu unt şi presarati făina forma de copt acoperita cu hârtie pergament. Intinde amestecul uniform în tava şi coace 10 minute. Aceasta este baza de tort.
Al doilea pas: umplutura de pralina Topiti ciocolata in cazan dublu, adăugaţi firimiturile de pralină şi gavotă. Se amestecă bine.
Montati inelul detasabil la tava de copt, puneti fursecul de cicolata, apoi se toarnă acest amestec uniform in tava. Presati cu spatele unei linguri. Puneti in frigider, pana se solidifică.
Pasul Trei: Mousse de Ciocolata
Se topeşte de ciocolată la bain marie.
Între timp, bateti albuşul de ou, cu un vârf de cuţit de sare. Se amestecă albusul în ciocolată.
Cand amestecul este omogen, se toarnă peste stratul de pralină (care a avut timp să se intareasca în timpul pregătirii spumei de albus).
Neteziti suprafaţa tortului, si se păstreaza la frigider pentru o jumătate de zi.
Înainte de a prezenta tortul, procedati la decorare, stadiul cel mai important pentru mine!
Am făcut-caramel, alone de padure filmate şi panglici de ciocolata, de asemenea, am adăugat o reţea mică de ciocolata! Si iata, decoratiunile dau un efect din cele mai frumoase!
Vrei o felie?
Explicatii:* Gavottes
Gavottes Dinan
Chiar şi mai subţire decât ţigaretele Rusă, mai mult prea crocanta, gavottes sunt realizate dintr-un aluat foarte asemănător cu clatite de grâu ... Ele însoţesc perfect ingheaţa, spuma, cafea ...
Iar pentru iubitorii de produse alimentare, acestea există, de asemenea, în ciocolată.
PralinulAici se gaseste reteta pentru a prepara pralin in casa.