Reteta tradusa de
aiciIngrediente:4 cani lapte integral
½ ceaşcă smantana grasa
¼ linguriţă de sare grunjoasă (cuşer sau sare de mare)
1½ linguri de suc de lămâie
Preparare:Combină laptele, smântâna si sarea într-o cratiţa.
Separat, captusiti o strecurătoare cu tifon des şi puneţi-o într-un castron mare.
Se măsoară sucul de lămâie şi puneţi-l deoparte.
Adu amestecul de lapte la fierbere, la foc mediu spre ridicat, amestecând din când în când cu o spatulă pentru a preveni prinderea. După ce amestecul a ajuns pe punctul de a fierbe, se adaugă sucul de lămâie şi se amestecă uşor cu o spatulă - rapid, doar pentru a se amesteca cu laptele. Lasati amestecul timp de aproximativ 1 minut, dati focul la mic, pentru a ramane pe punctul de a fierbe. Se amestecă cu o spatulă după aproximativ 1 minut, apoi lăsaţi să stea inca un minut, până când incepe a se separa în unt şi zer.
Se scurge amestecul în strecuratoarea căptuşită cu tifon, asezata peste un castron,
si lasati sa se scurga la temperatura camerei timp de 1 oră.
Puteti strange putin tifonul şi sa înclinati un pic strecuratoarea pentru a ajuta la scurgerea zerului.
Transferati branza intr-un vas etanş şi puneti-o la frigider.
Rezulta aproximativ 1 ceasca.