Reteta luata de
aiciDesert de origine engleza ,cu gust rafinat si particular. Simplu de facut si potrivit pentru orice ocazie. Se aseamana mult cu sorbetto de lamaie.
Ingrediente:4 persoane
* 300 ml.smantana lichida de facut frisca (sau frisca vegetala Hoplà)
* 80 gr. zahar
* coaja si sucul de la 1/2 lamaie
* cateva picaturi esenta de lamaie
* 100 ml. de vin alb
* 2 albusuri
* piscoturi, foi napoliate, biscuiti gen limbi de pisica.
.......................
Bateti smantana bine iar cand a devenit frisca, adaugati zaharul ,vinul si sucul si esenta de lamaie. Mixati bine, sa fie ca o crema densa omogena. Bateti bine albusurile spuma, adaugatile in frisca, amestecand incet cu o lingura. Varsati compozitia in cupe de desert , bagatile in frigider, minim 2 ore.
Scoateti cupele din frigider ,inainte sa le serviti cu circa 10-15 minute ,decorati cu coaja de lamaie.
Serviti cu piscoturi, foi napoliate pt.decoruri dulciuri sau cu biscuiti gen limbi de pisica.
O sugestieIn loc de zeama de lamaie, puteti folosi cea de portocala.
In loc de vin alb, puteti folosi vin Sherry.