Reteta tradusa de
aiciIngrediente:Pentru o tava de 20 cmPentru bază: 150g Biscuiti cu granule de ciocolată
80g unt
Umplutura: 250 g Philadelphia
200 g smântână pentru frisca
125 g de zahăr pudra
6 g gelatina
50 g de lapte
30 g ciocolată neagra, rasă
Glazura moale: 50g de apă
50g smântână
70g de zahăr
30g de cacao
1 foaie de gelatina
Preparare: Pune biscuiţii rupt si untul topit într-un mixer, bate timp de câteva minute pentru a se amesteca totul.
Se toarnă acest amestec în tava, de preferinţă fără fund şi se niveleaza, cu o lingură.
Puneti in frigider pentru a coagula.
Puneţi gelatina într-un castron cu apă, pentru a se inmuia. Incălziti laptele.
Între timp, pune brânza intr-un blender, se amestecă apoi se adaugă zahărul şi frişca batuta şi se amestecă cu grijă pentru a nu elimina tot aerul din frisca.
Stoarce gelatina, puneti-o in lapte şi se amestecă să se topească şi apoi lasati să se răcească câteva minute şi se toarnă în fir in compozitia de branza cu frisca, amestecand încet.
Se adaugă ciocolată rasă.
După ce totul este amestecat bine acest amestec se toarnă în forma, peste blat şi puneti-l înapoi în frigider timp de 3 până la 4 ore pentru a coagula.
În timp ce prăjitura cu brânză este în frigider se începe să se pregătească glazura.
Puneti gelatina într-un castron cu apă, pune toate ingredientele pentru glazura într-un vas pe foc si cand s-au infierbantat bine, luati de pe foc si turnati gelatin inmuiata, amestecati bine si lasati sa se răcească.
Când glazura a devenit calduta se scoate prăjitura cu brânză de la frigider şi printr-o strecuratoare se toarnă glazura in fir peste tort.
Această glazura se incheaga bine, dar nu se intareste, rămâne moale.
Serviti!