este ora...
miercuri, 16 decembrie 2009
FRUNZE SI FLORI DIN BISCUITI CU FRISCA SI CAPSUNI
Reteta tradusa de aici
Ingrediente pt cca 12 flori si 12 frunze:
2 albusuri mari
80 g faina 00
78 g zahar
90 g unt moale
1 plic vanilie
Pt decor si umplut:
Pandispan
frisca batuta vanilata
crema patiserie/vanilie
marmelada portocale
capsuni proaspete
Pregatire:
Amestecati cu telul toate ingredientele, pana obtineti un amestec moale si cremos. Lasati in repaos 12 minute, apoi cu ajutorul unui sablon intindeti aluatul in interiorul acestuia, nu foarte subtire, pe hartie antiaderenta.
Puneti-le in cuptor la 180-1900 C pentru 5 minute, pana sunt putin aurii pe margini.
In acest timp pregatiti suportul pt a da forma corolei/florii folosind un pahar/o cana mica,etc.
Scoateti cu paleta biscuitii si rapid asezati-i pe pahar sa ia forma de floare.
Nu pregatiti mai mult de 2 flori odata. Dupa cateva minute scoateti- le din forma/pahar.
Acelasi amestec il puneti intr-un cornet din hartie de copt si desenati frunza: intai conturul apoi nervurile,
pe care le coaceti cca 3 minute, la aceiasi temperatura.
Odata coapte le transferati rapid pe un sucitor, sa ia o forma ondulata.
Nu se pregatesc mai mult de 3 frunze odata, sa le puteti lucra inainte sa se raceasca.
Amestecati frisca cu crema de vanilie. Inmuiati marmelada cu putina apa. Decupati flori mici din pandispan. Umpleti baza corolei/florii cu o lingurita de crema, asezati deasupra floarea de pandispan, o ungeti cu marmelada diluata (rece),
acoperiti totul cu alta crema folosind cornetul cu varful in stea, decorate cu felii de capsuni.