Reteta tradusa de
aici BLATUL: Ingrediente:1 1/2-2 ceşti de zahăr alb
2 ceşti de făină
2 linguriţe praf de copt
2 linguriţe scorţişoară
1 cană de ulei
4 ouă
1 lingurita extract de vanilie pură
1 praf de sare
3 ceşti de morcovi rasi
Preparare:Se amestecă zahărul, făina, bicarbonatul de sodiu şi scorţişoara.
Se bat uleiul, ouăle, vanilia şi sarea împreună până când sunt bine amestecate.
Se combină ingredientele uscate cu uleiul si amestecul de oua şi morcovii rasi doar până când acestea sunt amestecate.
Se toarnă aluat în două tavi de tort rotunde cu diametrul de 25 cm, unse cu unt.
Coaceţi in cuptorul preincalzit la 175 0 C timp de o oră.
Scoateţi prajoitura din cuptor, lasati să se răcească şi se scoate din tava.
GLAZURA DE BRANZAIngrediente:1 pachet mare de crema de branza la temperatura camerei.
1/2 cana unt dulce, la temperatura camerei.
3 1/2 cesti de zahăr pudra
1 linguriţă de vanilie pură.
1 lingura suc de portocale.
Preparare:amestecati toate ingredientele si glazurati prajitura, folosind o parte din glazura intre cele doua blaturi.
Garnisiti cu scortisoara pisata si jumatati de nuca.