este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

joi, 24 septembrie 2009

CHOCOLATE BROWNIES


Reteta este tradusa de aici
Negrese se poate face cu pudră de cacao, ciocolată semi-dulce, sau ciocolata fara zahar. Fiecare va face o prăjitură cu aroma şi textura proprie, unica. Aceste prăjituri cu ciocolată utilizeaza ciocolata neîndulcit care le conferă un gust intens de ciocolată.
Acestea sunt realizate folosind pur şi simplu un castron şi sunt gata atunci când o scobitoare introdusa in centru iese cu doar cateva firmituri umede. Odată ce negresele s-au răcit complet, ele sunt acoperite cu o glazură Genache. Genache este un amestec de smântână, unt, si ciocolata semi-dulce şi este minunata, neteda şi cremoasa, cu o textură lucioasă.

Surse:

Lebovitz, David. Marea carte de ciocolata. Zece Viteza de presă. Berkeley: 2004.

Ingrediente:
Prăjituri cu ciocolată:

4 oz (120 grame) neîndulcit ciocolata, grosolan tocat
1 / 2 ceasca (113 grame) unt nesărat, tăiate în bucăţi
1 cană (200 grame) granulat zahăr alb
1 lingurita extract de vanilie pură
2 ouă mari
3 / 4 pahar (95 grame), făină
1 / 4 linguriţă de sare

Ciocolata Genache:

3 uncie (90 grame) ciocolata semi-dulce, tocat
1 / 3 pahar (80 ml), crema de grele biciuire
1 linguriţă (14 grame) unt nesărat

Preparare:
Prăjituri cu ciocolată:
Incalziti cuptorul la 325 grade F (165 grade C), si puneti gratarul inmijlocul cuptorului. Ungeti cu unt o tava patrata cu latura de 8 inch (20 cm).
Topiti ciocolata si untul într-un castron mare de oţel inoxidabil plasat peste o cratiţă cu apă fierbinte. Luati de pe foc şi se amestecă în zahăr. În continuare, se amesteca iute cu extractul de vanilie şi ouăle, puse unul cate unul, batand bine după fiecare. În cele din urmă, se amestecă în făina şi sarea.
Se toarnă în tavai pregătita ca mai sus si se coace aproximativ 25 de minute, sau până cand o scobitoare introdusa in centru se va scoate cu cateva firimituri umede. Scoateţi din cuptor şi lasati să se răcească pe un raft de sârmă.
Ciocolata Genache:
Puneti ciocolata toccata într-un castron de marime medie din oţel inoxidabil. Se încălzeşte smântâna şi untul într-o oală mică, la foc mediu. Se aduce doar la fierbere. Imediat turnati crema fierbinte peste ciocolata şi se lasă să stea timp de 5 minute. Se amestecă cu o lingură până devine neteda. Lasati să se răcească la temperatura camerei şi apoi turnati Genache peste negrese. Îmi place să stocheze aceste prăjituri în frigider. Ele pot fi, de asemenea, îngheţate.
Makes 16 brownies.