este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

marți, 8 septembrie 2009

TARTE CU SPUMĂ DE LĂMÂIE ŞI FRUCTE DE VARA





Reteta este tradusa de aici.

Porţii: 8
Timp de pregătire: 2 ore
Timp de coacere: 20 minute


Pentru blat (coja de tarta):
240 g făină
150 g unt
90 de zahăr
30g migdale macinate
1 pachet de zahăr vanilat
1 gălbenuş de ou
un pic de sare
Pentru fursecul din interior:
1 ou
90 g de zahăr
100g făină
1 linguriţă. de zahăr pudra
1 pahar de suc de grapefruit
Pentru crema de lamaie:
1 lamaie
80 g de zahăr
1 ou
1,5 linguri de amidon de porumb
60 g unt
120 ml smântână
300 g de fructe de padure


Pregătiţi-blatul: se amestecă făină, zahăr, zahăr vanilat şi sare. Se adauga untul cuburi şi se amestecă cu robotul, până se obtine un nisip grosier. Se adaugă gălbenuşul de ou şi se framanta un aluat neted, nu lipicios.
Lasati o oră in frigider, invelit in folie alimentara.
Pregătiţi fursecul: bateti gălbenuşurile de ou cu zahăr, până când amestecul se albeste. Adăugati făină cernută, apoi uşor albuşurile de ou, battue tare.
Umpleti un sac de patiserie dotat cu vârful plat si turnati 8 discuri de aluat de 5 cm în diametru. Cu restul de aluat faceti fursecuri cu lingura, asezati-le spatiat bine pe o tava de copt acoperita cu hârtie pergament. Se presară cu zahăr pudra şi se pun în cuptor 12 minute la 180 ° C.


Pentru crema de lamaie: se amestecă 50 ml de suc de lămâie cu amidonul de porumb. Se adaugă coaja de lamaie, zaharul, ouale si se îngroşa pe baie de apă. Se toarnă într-un castron, se acoperă cu folie alimentara si se lasa sa se răcească.
Preparati blatul: Imbracati cu aluat tavile de copt. Decupati 8 cercuri cu diametrul tartelor, din hartie de copt. Înţepati cu furculita, acoperiti cu cercurile de hartie peste care puneti boabe uscate (fasole). Puneti-le la rece 30 minute, apoi se coc 15 minute la 180 ° C. Se îndepărtează cercurile de hârtie de pergament cu boabe şi aşteptaţi sa se raceasca pentru a elimina toate cercurile.
Asamblarea: bateti untul moale, în mixer si adaugati incet crema de lămâie. Bateti smântâna şi se adaugă la amestec.
Se pune o parte de spumă în cojile de tartă. Muiati fursecurile în suc de grepfrut, apoi pune-le peste crema din coaja de plăcintă şi terminati prin acoperirea lor cu crema.




Acopertiti cu fructe după cum doriţi.
Dacă doriţi, adăugaţi zahăr pudră, frunze de menta mici sau coaja de lamaie. Aici vorbeste latura ta artistică.