este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

luni, 21 septembrie 2009

TARTA CU CIOCOLATA SI BANANE


Fotografiile si reteta tradusa de aici
Inspirat de o reţetă de Hermes Pierre

Ingrediente:
Pentru aluat
Pentru blat (coja de tarta):
240 g făină
150 g unt
90 de zahăr
30g migdale macinate
1 pachet de zahăr vanilat
1 gălbenuş de ou
un pic de sare

Pentru Genache
250 g ciocolată neagra
180 ml smântână completa
60 ml nectar de banane
4-5 banane
40 g unt
2 pachete de zahăr vanilat



Preparare:
Blatul: se amestecă făină, zahăr, zahăr vanilat şi sare. Se adauga untul cuburi şi se amestecă cu robotul, până se obtine un nisip grosier. Se adaugă gălbenuşul de ou şi se framanta un aluat neted, nu lipicios.
Lasati o oră in frigider, invelit in folie alimentara.
Imbracati cu aluat tava de copt de 24 de cm în diametru. Decupati un cerc cu diametrul tavii, din hartie de copt. Înţepati cu furculita, acoperiti aluatul cu cercul de hartie peste care puneti boabe uscate (fasole). Puneti tava la rece 30 minute, apoi se coace 15 minute la 180 ° C. Se îndepărtează cercul de hârtie de pergament cu boabe şi aşteptaţi sa se raceasca pentru a scoate tarta din tava.

Odată răcit, se pregăteste Ganache:
Aduceti smantana la fierbere şi se toarnă 1/3 din ea peste ciocolată şi nectarul de banane. Se amestecă bine, apoi se adăuga o a doua 1/3, se amestecă din nou şi, în final smantana rămasa. Trebuie să se obţină o Genache omogena. Se toarnă peste coaja de tartă şi se lasa să se răcească, apoi se da la frigider min o ora.
Se topeşte untul într-o cratita mare şi cu grijă se acopera fundul cu felii de banane presarate cu zahăr vanilat şi atunci când capata o culoare aurie, se scot. Caramelizarea trebuie să se faca la foc iute, altfel ajung rapid la culoarea maro iar o gatire prea indelungata duce la riscul de a se face piure.
Scoateti-le pe o farfurie sic and s-au racit se aseaza peste
Genache rece.


Se poate să se serveasca aceasta tartă de ciocolata şi calda. Pentru aceasta pregătiti bananele chiar inainte de servire. Asezati bananele pe ciocolata încă calda. Este divină servita imediat.