este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

marți, 29 septembrie 2009

TORT GERMAN DE CIOCOLATA


Reteta tradusa de aici
Un Tort german de ciocolată pare impresionant. Trei straturi de prăjitură umeda cu ciocolată, care sunt stivuite, una peste alta, între ele cu o glazura de caramel aromata, bogata, dulce, împletita cu nucă de cocos şi Nuci de Pecan. Acesta nu este un tort tipic , in straturi, care este acoperit în întregime cu glazura, astfel încât să se poata ghici ce tip de tort este. Un Tort german de ciocolată in straturi, laturile sale sunt lasate goale astfel încât să se pota vedea atât de glazura cat si tortul.
Originea Tortului german de ciocolata este greu de stabilit dar stim ca este americana. Richard Sax în “Classic Home Desserts “ spune că tortul a fost efectuat în 1920 şi în cele din urmă a devenit popular la nivel naţional, după ce o reţetă a apărut într-o coloană de retete culinare a unui ziar din Dallas in anul 1957. În timp ce numele de "german" Chocolate Cake pare să sugereze o legatura cu Germania, numele se referă de fapt la tipul de ciocolată utilizate în tort, care, la rândul său, este numit după un angajat al Baker Walter & Company, Samuel Germani, care au dezvoltat ciocolata în 1852. ® german's Sweet Ciocolata este o ciocolata semi-dulce de menaj, care are o aroma uşoară şi este mult mai dulce decât alte tipuri de ciocolată.

Ingrediente:

4 oz (120 grame) ciocolata semi-dulce, tocata
2 1/4 căni (270 grame) făină de patiserie
3/4 pahar (60 grame) pudră de cacao neîndulcita (nu olandeză-prelucrata)
1 1/2 lingurite praf de copt
1/2 linguriţă de bicarbonat de sodiu
1/2 linguriţă de sare
1 cană (240 ml) de cafea fierbinte sau apă fiartă
1 cană (240 ml) lapte batut
1 1/4 căni (280 grame) unt nesărat, la temperatura camerei
2 1/4 căni (450 grame) zahăr alb tos
5 oua mari
1 1/2 lingurite extract de vanilie pură

Preparare:

Preincalziti cuptorul la 350 grade F (177 grade C) şi asezati gratarul in central cuptorului. Ungeti cu unt si imbracati cu hartie de pergament, trei tavi rotunde de tort cu diametrul de 20cm si adanci de 5cm. Presarati cu făină.
Se topeste ciocolata pe baie de apă si lasati să se răcească la temperatura camerei.
Într-un vas separat, cerneti făina, pudră de cacao, praf de copt, bicarbonate şi sare.
Într-un vas mic, combina cafeaua şi laptele bătut.
Frecati untul cu un mixer. Se adaugă zahărul şi se continuă baterea până când amestecul este pufos (acest lucru va dura aproximativ 3-5 minute). Se adaugă ouăle, unul cate unul, amestecand bine după fiecare adăugare. Adaugati extract de vanilie şi amestecati.
Adăugaţi amestecul de cafea si lapte batut in amestecul de făină în trei reprize, începand şi terminand cu amestecul de făină. Bateti numai până cand ingredientele sunt încorporate. Combinati cu ciocolată topită.
Se împarte în mod egal aluat în cele trei tavi pregătite şi nivelati. Coaceţi pentru aproximativ 30 - 35 minute sau până când o scobitoare introdusa in centru iese curată şi isi revine usor atunci cand este uşor apăsat. Scoateţi din cuptor şi se lasa să se răcească in tavi timp de aproximativ 20 de minute. Ungeti usor cu unt un gratar de sârmă pentru a preveni lipirea si răsturnati blaturile. Se răcesc blaturile complet înainte de glazurare.

Glazura de nucă de cocos si nuci pecan : preincalziti cuptorul la 350 grade F (177 grade C). Puneti nucile de Pecan pe o foaie de copt si se coc timp de aproximativ 8-10 minute sau până când sunt uşor rumenite şi au un miros plăcut. Scoateţi din cuptor, lasati să se răcească, apoi taiati-le grosier.
Într-o cratiţă medie, combinati zahărul, laptele, gălbenuşurile de ou, untul, şi sarea. Puneti pe foc mediu, amestecand constant şi când amestecul începe să fiarbă şi a se îngroşa, luati de pe foc. Se amestecă cu Nucile de Pecan tăiate, nucă de cocos, si extract de vanilie. Lasati să se răcească până devine tartinabila.
Pentru asamblare: Puneti un blat de tort, pe farfuria de servire şi se acoperă cu o treime din glazura. Puneti al doilea strat de tort, peste primul strat tort şi acoperiti cu o altă o treime din glazura. Apoi se adaugă al treilea strat tort şi se acopera partea de sus a tortului cu glazura rămasa (laturile de tort sunt lăsate goale). Tortul terminat poate fi păstrat la temperatura camerei timp de câteva zile sau poate fi pastrat la frigider.