este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

marți, 15 septembrie 2009

RICOTTA DE CASA I




Reteta tradusa de aici




Ingrediente
6 cani de lapte integral
2 linguri de otet alb
Preparare:
Puneti laptele şi un termometru de bucatarie într-o cratiţă la foc mediu şi se încălzeşte la 80ºC (176 ºF).


Se ia de pe foc, se adaugă oţet şi se lasă să stea timp de 5 minute sau până când se formeaza masa de branzica.
Captusiti o strecurătoare cu muselină fina şi puneti-o într-un castron adanc. Utilizaţi o lingură alungita pentru a varsa cu atenţie Masa de branzica în strecurătoare. Se lasă să se scurgă timp de 5 minute.
Puneti cu o lingura ricotta intr-un pahar sau pe o farfurie de ceramică şi acoperiti cu folie alimentara. Se poate păstra în frigider timp de până la 1 săptămână.
Motivul pentru care trebuie să fie luata cu atenţie cu lingura este de a fi siguri ca Masa de branzica (chisleagul) isi mentine forma. Turnand-o direct în strecurătoare, brânza va deveni uscata şi granulara.
Rezulta 1¼ cana - după îndepărtarea Masei de branzica şi plasarea ei în strecurătoare, am adăugat mai mult oţet la restul de lapte şi a rezultat mai multa Masa de branzica.



Posted by Patricia Scarpin