este ora...


Flash Clocks, Video Clocks at WishAFriend.com

vineri, 4 septembrie 2009

TARTA CU ULEI DE MASLINE SI SMOCHINE

Reteta tradusa de aici




Nota de sănătate: Fara grăsimi saturate, avand beneficiile uleiului de măsline dătător de sănătate, ale calciului din iaurt şi unica protectie anti-cancer data de enzimele din smochine, acesta este un desert care, de fapt, îmbunătăţeşte digestia după o masă, mai degrabă, decât sa stea in stomac.
Pentru foaia cu ulei de măsline:
225 g (8 oz), făină de patiserie
200 ml (7 fl oz), ulei de măsline
1 ou, bătut
1 linguriţă de zahăr brun, pudră
Pentru umplutura:
12 smochine coapte, în stare proaspătă,
50 ml (2 fl oz) smantana dulce
100g (3.5 oz) iaurt natural
1 linguriţă esenţă de migdale
2 linguri de miere de albine

Mod de preparare:
Pentru foaie, pune toate ingredientele de patiserie într-un procesor de alimentare şi de amestec, folosind lama de frământare, până când se face un aluat - aproximativ 2 minute. Aduna-l intr-o minge, inveleste in film alimentar şi se lasă în frigider timp de cel puţin 1 oră.

Preincalzeste cuptorul la 350 grade F. Ungeti fundul si peretii formei de tartă si imbracati-i cu aluat. Inţepa uşor cu o furculiţă peste tot. Acoperiti fundul cu hartie de copt, se acoperă cu fasole uscată şi coace timp de 10-15 minute. Scoateţi fasole şi hârtia şi se mai coace timp de 5 minute pana se rumeneste foaia.
Se taie smochine în lung pe jumatate si se aranjeaza pe foaia coapta. Bateti împreună smântâna, iaurtul, esenta de migdale şi mierea. Se toarnă peste smochine şi coace timp de 50 de minute, până când amestecul de crema este facut. Se serveşte cald sau rece, dar nu congelat.